Suunnistusarkisto

On tullut kerätyksi (luonnevika) tai on kertynyt, lähes 65 vuoden ajalta, kaikenlaista suunnistuksen saralta, kansainvälistä, valtakunnallista, paikallista (erityisesti Lounais-Hämeen Rasti) ja omakohtaista materiaalia. Materiaali ei ole digitoitu paitsi osin valokuvat.

Yksittäisinä esimerkkeinä mm. runsaat lehtiartikkelit suunnistuksen MM-kisoista (esim. eräästä MM-kisasta 78 eri lehden tekstiä, myös ulkomaisia lehtijuttuja), Jukolan Viestistä vuodesta 1962, aikansa maailman huippukisasta, Kännykkäkisasta, aikansa kuntotapahtumaihmeestä Forssan Lehden Iltarasteista, Lounais-Hämeen Rastin huippuhiihtosuunnistustiimistä Lankin ja Pesun johdolla, ihan vähäinen ei ole juniorilahjakkuuksien Vähä-Pietilän veljesten kansiokaan.

Valokuva-albumien puolella lähes 2500 kuvaa Kännykkäkisasta pääosin maailman ja Suomen huippusuunnistajista. Lounais-Hämeen Rastin toiminnasta lähes 3500 kuvaa. Eikä vähäinen ole kuvamäärä esimerkiksi ulkomaisista kilpailumatkoistani vuosina 1966–2019.

Oma suuren kokonaisuutensa muodostaa, yli 60 vuoden ajalta ratakartta-arkistoni reitteineen eli noin 4500 suunnistuskarttaa.

Unohtaa ei sovi runsasta määrää kotimaisia ja ulkomaisia suunnistuslehtiä (myös sidottuina), suunnistusteoksia, kisojen käsiohjelmia jne. jne.

Scroll to Top